Söndag..

Ja.. Grattis alla som arbetar och jag beklagar till alla som har små barn till att det nu i natt blev vintertid..
Våra barn hajade inte alls grejen med att sova en timme längre..
Halv sex vaknade Filip och sex gick vi upp.. Inte trevligt över huvudtaget.. Men men..

Men ja, tack vare det så var jag klar med kakorna jag skulle baka till Anki vid halv nio i morse.. Choklad och kanelkakor.. Hon gjorde en beställning häromdagen som hon ska ha med till jobbet i morgon.. Det ska bli bullar oxå..
Skulle börja med dem nyss, men märkte när jag höll på att plocka fram allt att jag inte har nån mjölk hemma så då skiter det sig rätt rejält..
Får helt enkelt vänta tills Jimmy kommer hem..

Han är i Rimbo och hämtar en Hästens madrass till vår säng.. Inte illa! Så vi får se om det blir nån skillnad att sova i natt.. Han ringde för ett litet tag sen och berättade att han är på väg hem så han borde va hemma inom en timme max.. Mig tar det 45 minuter för så det borde inte så mycket längre tid för honom..

Igår var vi ute hela förmiddagen.. Jimmy höll på med sin bil, extraljus och spolarvätska och jag fixade i garaget och ute.. Så nu är den enorma skräphögen uppdelad i brännbart, plast, el och keramik i sopsäckar så det blir lättare att få skiten till tippen.. Så det ska jag nog roa mig med på onsdag och torsdag när det är öppet här..
Fixade även till resten här på framsidan inför vintern.. Nu är det bara kvar att bära in bord och stolar i garaget, men det får vänta tills det är rent där inne..

Igår när vi skulle äta så fick Tindra ligga på golvet för hon ville inte vara själv.. När jag hade ätit klart så tog jag upp henne och satt med henne i famnen.. Jag är övertygad om att hon log mot mig, även Jimmy tyckte det såg ut så.. Om inte annat så log hon med hela ögonen.. Ett magknip ser inte ut sådär.. Skit söt var hon..

Nu ska jag gå och ta upp grodan.. Hon har hicka och gillar inte att ligga själv då.. Filip sover fortfarande så det är skönt.. Då slipper han bli sur för att jag har henne och inte honom i knät.. har jag en jäkla tur så vaknar inte han förrns Jimmy kommer.. Det vore såklart det mest optimala, men sån tur han man ju knappast..

Nä.. Tindra var det..Puss å hej
0 kommentarer

Jäkla Anki!

Mm.. Detta var sista gången jag lyssnade på min kära moster..
Hon berättade för mig hur man skulle gå för att komma ner till centrum snabbast.. Förbi dagis, sen nån skogsväg, bad och sen skolan..
Just det!
I morse efter att vi lämnat på dagis så kom vi hem, Tindra låg och sov i vagnen och jag hade ingen större lust att lyfta över henne till bilstolen och ta bilen en kvart senare för att Ica öppnade då, så jag tänkte att jag skulle gå ner..
( Jag skulle ner till centrum för att köpa bananer, cigg och lämna in ett brev på posten )

Sagt och gjort.. Jag la ner brevet och plånboken i vagnen och gick ut igen.. Förbi dagis, ja.. Och sen vidare på vägen.. Hittade varken skogsväg eller bad.. Däremot så hittade jag Granngården, en skylt där det stod Alunda 3, jag hittade stora vägen ( 288:an ) med mera.. Till slut, efter många om och men så kom jag till centrum..

En promenad som enligt min kära moster tar, mellan tio min och en kvart tog för mig 55 minuter!!
Jag var så jävla svettig när jag kom in på de där jävla Icat så det va vidrigt.. ( fleecetröja och dunjacka va ingen hit!! )
Jag gjorde det jag skulle och gick sen en väg som jag vet tar mig hem.. Det tog en kvart!!

Men men.. Jag ska väl ändå tacka henne.. Jag fick mig en riktig långpromenad.. Motvilligt dock, men ändå.. =)

När vi kom hem så la jag Tindra i hennes säng och hoppades att hon skulle sova som hon brukar.. ( till tolv, ett ) men det gick inte.. Hon började med att äta och sen sket hon.. ( precis som hon gjorde igår kväll när vi alla lagt oss, två fulla blöjor )
Och sen så somnade hon och sover fortfarande.. Ska väcka henne snart så jag hinner amma och ge ersättning innan det är dags för att hämta på dagis.. Annars vet jag att det kommer krocka och det blir inte alls roligt..

Aja, nånting mycket roligare.. Jag hoppade in i duschen när hon sov och sen tänkte jag om jag skulle våga mig på att prova om jag fick på mig mina gamla jeans.. Jag tog chansen och provade och jomenvisst!!
Här sitter jag nu i mina jeans jag hade innan jag var gravid och de sitter lite små löst över baken så jag är överlycklig!!
Det är ändå nio dagar sen jag födde mitt fjärde barn!
Så då blev jag riktigt, riktigt glad så nu har jag till och med en snygg tröja och har även slagit på stort och sminkat mig.. Med mer än bara mascara.. =)
Riktigt, riktigt roligt!!
Nog för att jag fortfarande har mage kvar, men inte så jäkla mycket.. Det här ska nog gå att få bort..

De ringde mig från Österåkers kommun idag och frågade varför jag satt in pengar till dem.. ( ?????? )
1170 kronor.. Tog ett litet tag så kom jag på det..
Dagisräkningen är på 1170 och ska till Östhammars kommun så jag måste ha fått in fel där..
Typiskt, jag som för ett litet, litet tag trodde att jag skulle få pengar av dem.. Och det ska jag ju visserligen, men det är ju mina pengar som ska till rätt kommun.. Skit!
Tror det är dags att rensa bland listen på banken så jag inte lyckas med de där igen.. Kan ju bli jobbigt det! Himla tur att de ringde och förstod att det var nånting som var fel..

Nu ska jag göra nån nytta här hemma.. Och väcka Tindra så småningom..

Puss å hej
1 kommentar

Snart matning

Jag har en sån jäkla tur med mina barn!
Tindra, precis som de andra tre, sover hela nätterna.. Hon äter sista gången nån gång mellan nio och elva och sen sover hon tills jag väcker henne vid sju, halv åtta..
Hon har redan skaffat sig rutiner..
Hon äter första gången på morgonen mellan sju och åtta, sen går vi och lämnar på dagis och sen flyttar jag över henne till spjälsängen när vi kommer hem..
Där sover hon till nånstans mellan 12 och 13, då äter hon en timme för att sen somna om..
Sen är det lite olika.. Antingen äter hon innan vi går och hämtar på dagis eller när vi kommit hem igen..
Ibland har sin vaken period då, då hon bara äter, då gör hon de från tre till åtta, nio typ och somnar sen för natten..
Eller så somnar hon om efter att ha ätit vid fyra och sover sen till sex, halv sju och är vaken till tio, elva och somnar sen för natten..
En oerhört snäll unge..Idag har jag fixat lite som vanligt.. Köket, tvätten, ja, det där..
Har även rensat och fixat i klädkammaren så nu är det ordning där inne.. Det enda som är kvar för att det ska vara ordning överallt inne är ett par hyllor som Jimmy ska få sätta upp..
Jag får nämligen inte göra det.. Han uppskattar inte mina snickerikunskaper.. Kanske inte är så konstigt då jag hamrade upp gardingstängerna i berga.. =)

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar och att Tindra ska vakna och äta.. Sen vete tusan vad jag ska hitta på..

Igår var Anki och Johanna här.. Första gången "på riktigt" efter att Tindra föddes.. Med paket.. Kläder..
Så himla söta! Och mössan, som matchar hennes overall, oj, oj, oj..
Vad roligt de är med en tjej!! Finns så otroligt mycket fint att köpa..

Det var/är jätte roligt att köpa kläder till grabbarna oxå, men det utbudet är inte direkt stort.. Sen finns de inte lika mycket variation heller som det finns till tjejer..
Slå upp barnkläder i en klädeskatalog och det finns tjugo sidor med tjejkläder och typ fem sidor med killkläder..

Nä.. Väldigt roligt är det med en tjej!

Nina hade ringt Jimmy igår och frågat om vi ville ha en Hästens bäddmadrass till vår säng.. Det säger man ju inte direkt nej till! =) Nu är frågan bara hur vi ska få hem den.. Den är ju rätt så stor och går inte in i vare sig Jimmys eller Dannes bil..
Tror nog Jimmy kommer på något..

Nu ska jag gå och kolla om det finns något att stoppa i sig, börjar bli lite små hungrig.. Fundera ut mat till idag oxå ska jag göra.. Helst förbereda och göra iordning så jag slipper stå i köket så fort vi kommer hem.. Antingen kommer Tindra vara hungrig eller så ska jag mysa med Filip så han inte känner sig helt bortglömd.. Skrutten..

Nä.. Äta var det ja..

Puss å hej
0 kommentarer