Bad

Igår var tanken att mamma och Johanna skulle komma hit och så skulle vi gå ner till landbadet här i Alunda..
Grabbarna fick ledigt från dagis..

Nu blev det inte så utan landbadet öppnade inte förrns vid elva och småbarnsmamma som man är så tyckte jag att det var alldeles för sent.. Jag vill gärna vara på badet klockan nio, äta lunch/pnicknick enligt Oskar vid elva, bada lite till för att sen åka hem..

Så vi gjorde i ordning matsäck, packade in allting i bilen och sen åkte vi till Björklinge och badade istället..
Vi var där strax efter nio och stannade till halv två typ..
Jag såg nån jag inte ville se så då åkte vi hem, vilket hade varit lagom i vilket fall som helst..


Lill-stumpan ursöt i baddräkt..

Tindra tog jag med mig ner till vattnet ett par gånger, hon fick bada fötterna, men när jag försökte doppa rumpan i vattnet så protesterade hon, så hon fick mest vara på filten.. Mamma fick henne att somna i vagnen två gånger vilket var imponerande då hon inte längre vill sova i vagnen.. Men skönt att hon lyckades!


Lukas och Filip leker vid vattnet..


Oskar, mamma, Johanna och Tindra.. Att både mamma och Johanna gäspar bjuder jag på.. =)

Alla tre grabbar badade som tusan innan de fick lunch, sen blev Filip trött så han höll sig mest uppe på land med mig och Tindra.. Oskar simmade.. Han var så söt så med sina arm"puffar".. Han gjorde helt rätt med händerna, men benen hade ingen koll på så de bara fäktade han med, men han höll sig flytande..
Han älskar att bada.. Även Lukas badade riktigt mycket, men lekte mest vid vattenkanten..

Vi lämnade Oskar hos mamma eftersom han hade en ögontid på Ackis idag som jag aldrig hade lyckats med själv så hon har varit in med honom och är på väg hit nu..
Det gick riktigt bra hos läkaren.. Skelningen har blivit mycket bättre, samt även ögonen.. Istället för att han de sista två gångerna har fått byta glasögon till ännu starkare styrka så har min mamma nu varit på Synoptik och beställt två par med mycket svagare glas..
De han har haft har varit alldeles för starka, så det var jätte kul att höra!
Skelningen ska vi hårdträna med lapp en timme om dagen så får vi se vad som händer.. Han skulle tillbaks dit i augusti - september så får vi se om någonting har hänt..

Ikväll ska jag jobba igen.. Roligt! Jag gillar mitt vikariat.. Jag trivs med att få hjälpa och prata med äldre.. Så ja, det ska bli skoj!

Men nu måste jag sätta mig med uppgiften till skolan som ska vara inlämnad senast söndag.. Slutexamination på måndag med så måste träna lite.. =)

Puss å hej
0 kommentarer

Världens bästa..

grabbar!Puss å hej
0 kommentarer

Halleluja!

Jag fick tillbaks min bil i början av april tack vare min käre bror.. Sen var det dags att byta till sommardäck och vi köpte nya..

Att ta bort tre av vinterdäcken var inga problem, men det blev ett däck kvar.. Okej, tänkte jag, det kommer bytas snart..

Det har pratats med min bror om hur man ska göra, Jimmy har funderat och jag har letat bildelar på internet.. Utan resultat.. Det finns inte mycket begagnat till en Opel Sintra eller..

Sen i söndags när vi var ute när mamma var här så fick Jimmy nåt ryck och började borra, slå och hamra för att få bort de två sista bultarna som satt kvar.. Dessa var alltså runda vid det här laget..
Han fick bort en och sen var det dags att gå in och laga mat..

Igår kväll kom jag på att jag var tvungen att använda bilen idag så då var det ju bara att gå ut och fortsätta.. Jag fick nämligen inte använda bilen när det bara satt en halv bult på ena däcket.. Konstigt nog..

Efter att ha hållt på med skiten i en timme så... Äntligen!!Däcket var borta!!!

Sen var det ju bara att sätta på sommardäcket som tur var.. "Pinnarna" var okej, men vi fick plocka bultar från de andra däcken så det saknas bultar lite här och där, men det får vi leva med nu.. Jag har i alla fall, äntligen, fyra sommardäck på bilen!Min bil är som alla andras!!

Nog för att Jimmy tror att det kommer bli problem än en gång att få bort sommardäcket och sen skifta till vinterdäcket igen, men den skiten tar vi då!!

Puss å hej
0 kommentarer