2012 januari - mars

Januari började med en mamma som var minst sagt less på att vara gravid, ont mest hela tiden hade jag, men jag var ändå glad över att få komma till januari..
Den 12:e januari vaknade jag och kände att nu var det nånting på gång, idag skulle det nog sätta igång..
 
sista magbilden från den dagen..
 

Vi åkte in till förlossningen på kvällen när övriga barn var duschade och lagda och 23.04 föddes världens finaste lilla Emma.. 3750 gram och 51 cm lång..
 
 
Det var en till liten tjej som legat i magen och livet som 5-barns mamma var relativt lugnt.. Mycket tack vare att Emma var/är så himla snäll.. Tindra var riktigt svartsjuk ett tag i början och skrek som en stucken gris så fort jag höll i Emma, men hon vande sig efter ett litet tag..
 
Filip fick komma till läkaren för en remiss till öron-näsa-hals..
Oskar var på ögonmottagningen och var super duktig!
 
Lukas och Oskar åkte skridskor, Lukas för första gången och de var jätte duktiga!
 
 
Februari började med 3-års kalas för världens finaste Filip!
 
 
Han fick massor av verktyg och lyckan var total!
 
Tätt därefter så fyllde jag 27..
 
 
En månad innan jag fyllde 21 fick jag Oskar och en månad efter jag fick Emma fyllde jag 27.. Nu är det dock slut med barn, vi är super nöjda med de vi har och ska fokusera på dem!
 
Tindra och Emma spenderade mycket tid med varandra då grabbarna gick på dagis, Tindra var svartsjuk och hade en riktig svacka där ett tag, men hon tyckte ändå om sin lillasyster..
 
Jäklar var mycket som hänt på bara ett år!
 

En av mina absolut bästa vänner fick sitt första barn i februari efter akut kejsarsnitt.. Jag satt hemma och väntade spänt på uppdatering och det blev en liten, ursöt Emil som kom!
 
Linda och jag för en herrans massa år sen!
 

Lukas skaffade sig, även han, riktiga kompisar som han började leka med utanför dagis och det var ju såklart jätte roligt för honom, om än dock en aningens svettigt för mig med ytterligare ett extra barn.. ;)
 
Första kortet på alla fem tillsammans togs..
 

Mars började med magsjuka här hemma.. På Oskars födelsedag den 2:a mars så blev det hans tur, stackaren..
 
 
Men ja, Oskar fyllde 6 år och skulle snart börja i skolan.. Han var inte alls nå sugen på det och det kändes hemskt att säga åt honom att han visst skulle göra det..
 
Dagen efter Oskars födelsedag firade jag och Jimmy 5-årig bröllopsdag.. 5 år som gifta, det hade man inte kunna trott för ett par år sen! ;) Vi firade genom att i mitten av mars åka och titta på Top Gear Live i Globen tillsammans.. Det var jätte häfitgt och jätte skönt att få göra nånting, bara han och jag!
 
 
 
I mars hämtade jag ut min systemkamera en kväll så Jimmy och Bamse fick ställa upp som modeller tills dagen efter då barnen vaknade.. Lyckan var total! =)
 
 
Både Tindra och Oskar skaffade sig riktiga humör och uppkäftighet var bara förnamnen på dem båda.. =)
 
 
Emma växte och första leendet kom..
 
 
Oskar var ute och cyklade mycket med grann-grabben och en dag så cyklade han omkull och slog sig.. På fingret, det såg riktigt illa ut, men efter en sväng ner till vårdcentralen så blev det bättre!
 
 
Fortsättning följer i morgon.. =)
 
Puss å hej
 
 
 
 
0 kommentarer

Söndagen kom och gick

Fy fasen säger jag bara!
Igår kväll precis innan vi skulle lägga oss så gick jag ut och rökte och höll på att skita på mig, så rädd blev jag!
Världens jävla brak från vårt altantak!
Snöstormen som var när snön kom gjorde så det hamnade mycket snö på just vårt altantak ( och ena sidan av garaget och taket ovanför köket ) och igår morse så blev det plusgrader och har så sen fortsatt så det är tung snö som ligger där..
 
Var helt övertygad om att taket skulle rasa ner då den plankan som går just där böjde sig..
Hade taket rasat där så hade fönstret gått åt helskotta och även tv:n som står där..
Saknades ju bara det liksom! Så jag låg på helspänn hela natten, vet inte hur många gånger jag vaknade av olika smällar.. Var ju då bara Filip som slog till väggen, men ja.. Inte sovit nå vidare, men taket var kvar där det skulle när vi vaknade som tur var!
 
Jag greppade snöskyffeln mitt på dagen och skulle gå upp och fixa, men Jimmy tog över och har nu tagit bort all snö, utan att kliva igenom taket! =)
 
Annars har vi haft Fredrik och Linnéa här en sväng, alltid trevligt med främmande!
Barnen och även vi fick julklappar, jätte fina saker! Jag ( och Jimmy då såklart! ) fick såna här söta små formar man kan baka i.. Har tittat på såna många gånger, men aldrig köpt några, så det var ju perfekt! Tack så mycket! =)
 
I morgon, nyårsafton, ska vi allihopa, ner till min bror och Sandra.. Inte en enda dag av alla speciella dagar har vi behövt laga mat, det tackar vi för! =)
Sen att det är nära hem gör ju inte saken mindre bra!
 
Filip och Lukas på min bror på julafton..
 

Jag tänkte att jag skulle knåpa ihop en liten sammanfattning av året som gått ( som alllllllla andra ) men det tar vi ett annat inlägg! =)
 
Puss å hej
0 kommentarer

Ordningen återställd!

Så var semestern slut för alla inblandade och den sista anlände hem idag.. Nu är vi kompletta igen och det är så skönt!!
Självklart är det lugnt och faktiskt rätt så skönt när vi är minus en/ett par barn och vi kan lägga ännu mera tid på de som finns kvar hemma, men det är fruktansvärt tomt.. Och tyst.. Och inte alls som det ska vara..
Jag vet att barnen som åker bort, de som blir kvar hemma och vi, mår bra av att komma ifrån varandra, men det är ändå allra bäst när alla är hemma igen! =)
 
mina fina, från julafton.. Missnöjda Filip och Emma med en väldigt röd näsa ser jag nu.. =)
 

Annars har det varit lugnt idag.. Barnen har spelat Donkey Kong och jag har bakat.. Har ju en liten tjej som fyller år väldigt snart så lika bra att sätta igång med bakningen! Sega chokladrutor blev det idag.. =)
 
I morgon kommer fabror Fredrik och Linnéa hit.. Julklappsutdelning står på schemat då de inte kunde komma till Nina när vi va där.. Det blir trevligt det!
 
Nu ska jag gå och städa i köket så man slipper vakna till en massa disk!
 
Puss å hej
0 kommentarer