Bra dag

Idag har jag storstädat.. Det blev inte gjort förra fredagen eftersom jag mådde riktigt dåligt då, men nu så.. Och jäklar vad fint det är nu! Och nytvättade sängkläder.. Nackdelen bara är att de ligger kvar i torktumlaren vilket betyder att det måste bäddas innan vi går och lägger oss.. I mörker eftersom Emma sover.. Suck!
 
När Jimmy sen kom hem från jobbet så åkte jag in till stan och handlade.. Var inte bara jag kan jag lova! Herregud, var som att vara där dagen innan julafton.. Fullt med folk.. Folk som vägrar flytta på sig, folk som ska in mellan mig och min vagn, folk som stannar mitt i helt plötsligt.. Hemskt folk med andra ord..
Men jag överlevde och kom hem fem minuter innan det var dags för barnen att gå och lägga sig..
 
Nu på kvällen har jag gått igenom materialet jag fått från min nya lärare.. I matte 1b som det heter nu för tiden istället för bara matte a.. Gode gud säger jag bara!
Jag förstår ju inte ens vad som står!! Suck.. Varför fixade jag inte matten i gymnasiet för.. ?? Korkat, korkat!!
 
Men, om vi bortser från det så är det en bra dag! Nystädat, nytvättade sängkläder och storhandlat.. Inte mycket som slår det! Plus att jag kastade grovsoporna när jag hämtade Oskar så nu är det borta oxå.. =)
 
 
Emma fick äntligen sova ordentligt idag och samarbetade med mig under städningen.. Hon var med uppe och sen sov hon när jag höll på nere och vaknade inte förrns jag precis ställt undan hinken med skurvattnet.. Det tackar jag för!
 
I morgon kommer Pierre.. Det ska bli roligt! Han, Jimmy och Johan ska på fisketävling på söndag så de åker i morgon kväll när barnen lagt sig.. 
 
Nej, nu ska jag ta en sväng in till köket och kolla skafferiet..
 
Puss å hej
 
0 kommentarer

Matematik A

Jag skulle träffa min studievägedare idag kl 11 så vi åkte dit jag och Emma.. ( Tindra är på dagis idag, det bröt aldrig ut ordentligt )
Planen var att få till Barn och fritid.. Det sket sig.. Big time! Eftersom de redan "gett" mig en yrkesutbildning så skulle chansen vara minimal till att de beviljar ytterligare en..
Jaha.. ??
Högskola gick han in och kollade på då.. Ett annat ställe än vad jag var på när jag kollade och där fanns det jätte många intressanta kurser, men såklart ingen som tog emot ansökningar så här sent.. Såklart när sista dag var 15:e maj..
Det skulle i så fall bli till våren, januari.. Jaha.. Hitta nån annan kurs då som räckte fram till januari då..
I samma veva där så kom han på nånting och gick in och kollade på nån sida.. Vände sig mot mig och sa att, för att läsa på högskolan så måste man ha godkänt i Matte A.. Eller ja, Matte 1b som det tydligen heter nu.. Kul kille, verkligen!
 
Så ja, jag ska behöva läsa den där hemska jäkla matten ännu en gång.. Med en massa små prov och det hela avslutas med det där gudomliga nationella provet..
Det som jag gjorde två gånger på gymnasiet och fick 18 poäng på båda gångerna.. Har för mig att man var tvungen att få 36 för att bli godkänd..
 
Det här kommer bli kul! Japp.. Väldigt..
 
Men, jag vet ju garanterat vad jag har att göra nu fram till jul..
 
Men, självklart! Det är en enorm lättnad att ha fått någon kurs så jag får något att göra, får pengar igen plus att barnen får gå kvar sina timmar på dagis.. Lovely!!
 
 
0 kommentarer

Nya rutiner

Ja jävlar..
 
Emma vaknade vid tjugo i ett, hon satt i gåstolen och jag pillade med mitt cv.. Vickis ringde och jag pratade med henne.. Under tiden vi pratade så började jag tänka på klockan.. Tog upp mobilen och kollade: 13.21!!
Helvete!!
Den officiella sluttiden i skolan är 13.30, men de slutar 13.20 så det blev ju jävligt bråttom kan jag säga..
Upp och väcka Tindra, in fort som tusan i bilen och ner till skolan.. Tack gode gud för att skolan ligger så pass nära ändå..
Som tur var så hade de inte ens kommit ut från själva "klassrummet" så han stod inte själv och väntade på sin mamma som aldrig kom, så som jag såg det i huvudet medans jag åkte dit..
 
 
Inte tusan hade jag en tanke på att klockan var så mycket.. Jag är ju van vid att tjejerna kan sova tills de vaknar och sen gå till dagis kl 15..
Men ja.. Nu behövs det nya rutiner om det här ska funka! De gångerna Tindra är hemma så får inte hon sova längre än till max 13.. Emma vaknar alltid runt 12.30 - 13 så där behöver det inte bli några ändringar..
 
Gud, tänk om jag inte börjat tänka på vad klockan var..!? Man kan ju inte komma försent som förälder andra veckan i skolan.. Aja baja!!
 
Nej.. Tänka om, helt klart!!
 
Puss å hej
0 kommentarer