Påkörd..

Det är väl knappast någon nyhet längre att det är snö ute.. Snöat oavbrutet sen natten till torsdagen.. Det har med andra ord kommit en massa, massa snö.. Plus att det är glashalt under den snön som ligger på vägen..
 
Om man nu sätter sig i bilen och ska köra såna här dagar, då anpassar man farten efter väglaget.. Och sin egen skicklighet och allt vad det nu är.. Men man anpassar farten!
 
I morse var det möte så jag behövde inte ta med mig Emma när jag lämnade i skolan och på dagis.. Nåja, jag gjorde det i alla fall, när jag va i skolan så ringde mamma som åkt från Vattholma med sommardäck ( pucko! ) och frågade om jag kunde hämta henne här nere vid kyrkan, ( hon skulle va med på mötet ) då hon trodde att hon inte skulle komma uppför backen här utanför..
Ja, jag lämnade Oskar och åkte sen och lämnade, Lukas, Filip och Tindra ( Lukas fick gå idag då hostan blivit mycket bättre ) på dagis..
Åkte sen ner för att hämta mamsen.. När jag stod i en korsning och väntade på att svänga med blinkers på så känner jag en knuff och bilen gungar till..
Tittade i backspegeln och jodå.. Jag hade blivit påkörd!
 
Efter att jag krockade på julafton för två år sen med barnen i bilen så är detta något som är väldigt traumatiskt för mig..
 
min kära Opel.. =(
 

Nog för att jag inte hade, tack gode god, några barn med mig i bilen, men jag flög ur bilen och började ifrågasätta hans bilkörning.. Och upplyste honom om att man anpassar farten efter väglaget!
Han fick helt klart veta vad han hette, men efter ett tag så lugnade jag mig och förklarade att jag va bara blev chockad..
Han försäkrade sig om att jag inte va skadad och jag skulle höra av mig om jag såg någon skada på bilen..
 
Usch och fy! Vad är det med mig och bilar egentligen?? Varför ska allt hända mig för? Mina nerver fixar inte riktigt det här..
 
Nåja.. Jag har i alla fall riktigt bra vinterdäck på min bil så jag är rätt så lugn, men idag var det halt.. Jag är förundrad över att min mamma med sommardäck tog sig hem.. Men är det nån som kan så är det nog hon.. Hon hade pratat hem bilen i annat fall.. ;)
 
Puss å hej
0 kommentarer

Ute

När vi kommit hem från dagis var vi ute.. Emma somnade snabbt i vagnen då hon vaknade en timme tidigare än vad hon brukar göra på förmiddagen..
 
Grabbarna var i himlen, men Tindra ville in.. När hon ramlade ett par gånger blev det inte direkt bättre!
Men ja, Oskar, Lukas och Filip har byggt en snökoja, ett par snögubbar, skottat och gjort ett antal snöänglar..
 
Middagen är redan färdig, stod och stekte pannkakor när Emma sov tidigare, så nu ska Emma snart få mat och så fort Jimmy kommer hem så ska jag åka till Leffe.. Eller ja.. Först ska jag till mamma och lämna min vinterjacka och en tröja som hon ska laga, sen till Björklinge med Anki och Johanna, säga hej till mormor och morfar och sen träffa en tjej som ska köpa bebissaker av mig.. SEN ska jag hem till Leffe och plugga..
Det lär bli en sen kväll med andra ord.. Ännu senare lär det bli då jag precis pratade med Jimmy som gnällde över att folk inte kan köra bil = tar lång tid hem..
 
Nä, ge denna donna lite käk nu!
 
 
Puss å hej
0 kommentarer

SNÖ!

Ja, igår började det ju snöa och det blev till slut minusgrader, det har snöat nu sen igår morse och snöar fortfarande så när vi lämnat i skola och på dagis så stannade jag, Emma och Lukas kvar ute och skottade snö..
 
Lycklig Lukas!
 
Mina grabbar är överlyckliga över att snön nu äntligen kommit, Tindra förstår inte riktigt vad det är för något och Emma tyckte det var kul tills hon stupade framåt rätt ner i snön med ansiktet..
 
 
Jag tycker det är skitkul med snön och då främst för barnens skull.. De är verkligen överlyckliga och planerar en massa vad de nu kan göra..
Det ska vara snö nu och när det nu kommer lagom till första advent så är det ju bara mysigt!
 
Sen så tycker jag det är rätt så skoj med att skotta snö oxå så ja.. Här hemma är vi överlyckliga över den snön som kommit! =)
 
Puss å hej
0 kommentarer